1 min Devices

In Verenigde Staten worden nu meer Chromebooks dan Macs verkocht

Voor het eerst worden er nu meer Google Chromebooks dan Mac-computers verkocht in de Verenigde Staten, dat blijkt uit de cijfers van onderzoeksbureau IDC. Daarmee timmert Google nog steeds goed aan de weg en heeft het één van zijn concurrenten weten te passeren.

In het eerste kwartaal van 2016 zijn er voor het eerst meer Chromebooks dan Mac-computers verkocht en daarmee is de Chromebook het bedrijf uit Cupertino voorbij. Het grote voordeel van Chromebooks is toch wel de prijs en de eenvoud. Het is onmogelijk om een Chromebook softwarematig te slopen, het is een besturingssysteem dat zeer afhankelijk is van de cloud en waarbij de kern van het besturingssysteem goed is beschermd.

Dat maakt het besturingssysteem dan ook ideaal voor bijvoorbeeld scholen, die zitten niet te wachten op extra apparaten die de IT-afdeling moet beheren. Een Chromebook haalt zijn data voornamelijk uit de cloud en is hierdoor veel geschikter. Ook heeft Google allerlei speciale onderwijsprogramma’s opgezet om de verkopen te stimuleren. Dat lijkt in de VS zijn vruchten af te werpen.

Bron:ZDNet