1 min

Het heeft er alle schijn van de Apple’s nieuwste telefoon, de iPhone 7, minder goed verkocht wordt dan zijn voorgangers. De smartphone zou veel minder verkocht worden dan de iPhone 6s van vorig jaar. Toch ligt dat binnen de verwachtingen, naar het schijnt heeft Apple namelijk veel minder exemplaren van de smartphone besteld.

Het nieuws over de verkopen werd naar buiten gebracht door AppleInsider, dat zich baseert op KGI-analist Ming-Chi Kuo. Deze Apple-kenner stelt dat er tussen de 70 en 75 miljoen exemplaren van de iPhone 7 en 7 Plus verkocht zullen worden. Eerst ging hij uit van lagere cijfers, maar de terugroepacties rond de Samsung Galaxy Note 7 leidden ertoe dat meer mensen kozen voor de Apple-smartphone.

Volgens KGI is er op dit moment ook sprake van een kleine schaarste als het aankomt op de iPhone 7, maar dat zou vooral komen door het gebrek aan voorraden en niet zozeer door een grotere vraag dan verwacht. Een ander probleem ligt in de productie van de zeer populaire jet black editie van de iPhone 7, waarvan tussen de 60 en 70 procent slaagt.

Het bericht van KGI lijkt in te gaan tegen andere berichten. Zo stelde T-Mobile nog dat de verkopen van de iPhone 7 bijna vier keer zo hoog lagen als de iPhone 6. Daarnaast gaat het bedrijf IBK Investment & Securities uit van verkopen van rond de 100 miljoen exemplaren dit jaar.