2min

Lenovo heeft gisteravond een groot evenement gehouden waarop het enkele nieuwe producten heeft gepresenteerd, waaronder twee nieuwe Moto-smartphones, de Moto Z en de Moto Z Force. Het unieke aan deze toestellen is de mogelijkheid om er Moto Mods achterop te klikken, modules die een extra feature toevoegen aan de smartphone.

De normale Moto Z is voorzien van een 5,5 inch scherm met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. De behuizing is gemaakt van aluminium en roestvrijstaal, Lenovo is erin geslaagd het toestel extreem dun te maken, slechts 5,2 mm. Dit heeft wel tot gevolg dat de koptelefoon-aansluiting is komen te vervallen, Lenovo levert aan adapter mee die de USB Type-C aansluiting omzet een in een 3,5mm-aansluiting voor je headset.

Het ontwerp van de smartphone is echt in de stijl van eerdere Moto-smartphones, modern en erg onderscheidend. Aan de binnenkant is gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 820-chipset met 4GB werkgeheugen en 32 of 64GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterzijde heeft Lenovo een 13 megapixel camera geplaatst met optische beeldstabilisatie en laser-autofocus. Aan de voorzijde is een 5 megapixel camera te vinden. Op de achterkant zit ook een magnetische aansluiting waarmee je de Moto Mods op het toestel kan bevestigen. Dit zijn modules die je achterop de smartphone klikt en deze voegen iets toe aan de smartphone, bijvoorbeeld extra accucapaciteit, een projector of een grote speaker.

De Moto Mods zullen voorlopig op alle Moto Z-toestellen kunnen worden geklikt, ook op toestellen die in de toekomst gaan verschijnen.

Lenovo presenteerde ook nog de Moto Z Force, dit toestel beschikt over een extra stevig scherm dat voorzien is van ShatterShield-techniek wat het scherm zo goed als onbreekbaar moet maken. Daarnaast is de accucapaciteit hoger dan in de normale Moto Z, 3500 mAh in plaats van 2600 mAh en is de camera aan de achterzijde voorzien van 21 megapixels. Het toestel is ook wat dikker 7mm in plaats van 5,2mm.

De Moto Mods zullen niet alleen door Lenovo worden ontwikkeld en uitgebracht, Lenovo heeft een programma opgestart zodat ook externe bedrijven Moto Mods kunnen ontwikkelen. Waarschijnlijk wordt het aanbod aan mods dus nog een heel stuk breder. De toestellen verschijnen deze zomer in de Verenigde Staten en in september in de rest van de wereld. Waarschijnlijk op of rond de IFA in Berlijn.