2min

Acer presenteert op de Computex flink wat nieuwe producten, waaronder laptops met een vingerafdrukscanner en een Android-smartphone met een scherm van 5,5 inch. Verder komt het bedrijf nog met een 4K-monitor en een 4K-projector.

Acer gaat op de Computex een flink aantal producten presenteren, waaronder een serie Windows 10-laptops met vingerafdrukscanner, twee daarvan zijn een 14 inch en een 15,6 inch TravelMate. De laptops zullen worden aangedreven door een Intel Skylake-processor uit de zesde generatie Core-processoren een een losse NVIDIA Gefore 940M videokaart. Verder ondersteunen de laptops maximaal 32GB aan DDR4-geheugen en worden ze geleverd met Windows 10 Pro voor zakelijke gebruikers. De TravelMate is uiteindelijk ook een zakelijke serie van Acer.

De laptops komen waarschijnlijk aan het einde van het derde kwartaal of begin vierde kwartaal beschikbaar vanaf zo’n 600 euro.

De laptop die boven het artikel is te bewonderen komt uit een hele andere serie, namelijk de 2-in-1 budget-serie die meer gericht is op studenten. Daarin verschijnen twee nieuwe modellen, namelijk de Switch V 10 en de Switch One 10, beide zijn 10 inch tablets die zijn te transformeren in laptops door er een toetsenbord aan vast te klikken. Ze worden aangedreven door Intel Atom-processoren en zijn voorzien van Windows 10. De tablets komen in verschillende varianten beschikbaar waaronder met 32 en 64GB aan opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is eenvoudig uit tebreiden via het toetsenbord-dock dat voorziet in nog eens 500GB aan opslagcapaciteit.

De Switch One 10 komt nog deze zomer beschikbaar, waarschijnlijk met een adviesprijs iets boven de 200 euro, de V 10 komt waarschijnlijk in het derde kwartaal beschikbaar met een adviesprijs rond de 250 euro.

Verder heeft Acer nog een Liquid Zest Plus-smartphone op het programma staan met een 5,5 inch scherm en Android 6.0 Marshmallow. Dit toestel moet het vooral hebben van zijn camera en zeer snelle tri-focussysteem om snel foto’s tek unnen maken, binnen 0,03 seconde. Dit toestel gaat ook rond de 200 euro kosten.

Tot slot begint Acer zijn visuele productgroepen ook steeds serieuzer uit te breiden en komt het met een nieuwe 4K-monitor en een 4K home cinema projector.