2min

Deze zomer verschijnt hoogstwaarschijnlijk weer de volgende Galaxy Note op de markt, afgelopen weekend zijn er renders online verschenen waarin mogelijk het ontwerp van Samsung’s nieuwe Galaxy Note wordt getoond. Samsung kiest er naar verluidt voor om de naam Note 6 over te slaan en direct een Note 7 uit te brengen, het Zuid-Koreaanse bedrijf zou de nummering gelijk willen trekken met de S-serie.

Op de renders van de Samsung Galaxy Note 7 is te zien dat het toestel een ontwerp krijgt wat in lijn is met de Galaxy S7. Wel ontbreekt er een dubbele camera op de achterzijde, die zou volgens vele geruchten aanwezig zijn op de Note 7 van dit jaar. Daarmee kloppen of de geruchten of de render niet.

Verder is er aan de voorkant een extra sensor aanwezig, het zou kunnen betekenen dat Samsung ook een irisscanner heeft toegevoegd aan zijn smartphone voor authenticatie doeleinden. Microsoft was de eerste die een irisscanner toevoegde aan zijn smartphones. Samsung heeft wel een patent aangevraagd voor het toepassen van irisscanners in zijn smartphones.

De Galaxy Note 7 wordt waarschijnlijk half augustus gepresenteerd en verschijnt dan eind augustus of begin september in de winkels. Grote vraag is of we dit jaar ook weer de Note 7 in Europa gaan zien, of dat Samsung er opnieuw voor kiest om geen Note in Europa uit te brengen maar een ander toestel. In Europa zouden gebruikers geen fan zijn van de stylus-pen en vorig jaar introduceerde Samsung daarom de Galaxy S6 Edge+ (review).

Verwacht wordt dat Samsung kiest voor een OLED-scherm van 5,7 inch met een QHD-resolutie (2560 x 1440 pixels). Aan de binnenkant zit ongetwijfeld een Exynos-processor en minimaal 4GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Op de voorzijde is sowieso een vingerafdrukscanner te vinden, maar mogelijk dus ook een irisscanner.