2min Devices

Lenovo investeert miljoen dollar in Moto Mods van derde partijen

Lenovo investeert miljoen dollar in Moto Mods van derde partijen

Lenovo heeft een miljoen dollar apart gezet om te investeren in Moto Mods van derde partijen. De nieuwe Moto-smartphones zijn allemaal voorzien van een 5,5 inch scherm en een soortgelijke achterkant, zodat de Moto Mods op alle toestellen kunnen worden bevestigd. Om de modulaire smartphone tot een succes te maken heeft Lenovo hulp nodig van derden en daarvoor is het bereidt financieel bij te dragen in de ontwikkeling van mods.

Lenovo heeft zelf geregeld dat er een handje vol basis mods zijn, zo heeft het in JBL een partner gevonden voor een speakermod, de camerafabrikant Hasselblad heeft een cameramod ontwikkeld met optische zoom en Xenon-flitser, verder zijn er nog mods voor meer accucapaciteit en een picoprojector.

Het Chinese bedrijf hoopt nu hardwaremakers te overtuigen om meer te werken aan de Moto-serie door zelf een Moto Mod te ontwikkelen. Als Lenovo het idee goed genoeg vind zal het ook bereidt zijn en financiële bijdrage te leveren om de Moto Mod te kunnen ontwikkelen. Hiervoor heeft het een miljoen dollar gereserveerd, maar heeft het ook een samenwerking met Indiegogo opgezet zodat een mod met crowdfunding tot stand kan komen. Verder worden er nog twee hackathons georganiseerd.

Om een Moto Mod met de smartphone te verbinden zijn er 16 pinnetjes op de achterkant van elk Moto-toestel te vinden. De mods worden verder op de achterklant geklikt en blijven vastzitten via magneten. We hebben dit systeem op de IFA in Berlijn kunnen testen en dit werkt zeer goed. Het hele concept komt een stuk beter en innovatiever over dan de poging van LG met de LG G5.