De bekende en oude camerafabrikant Hasselblad, zij maakte ook de camera waar Neil Armstrong foto’s mee op de maan heeft gemaakt, heeft een opklikbare cameramodule ontwikkeld voor de Moto Z-serie van Lenovo. Deze camera 1/2,3"sensor, Xenon-flitser, optische zoom en beeldstabilisatie is een goede toevoeging aan de Z-serie.

Camerafabrikant Hasselblad heeft de True Zoom MotoMod gepresenteerd. Het is een cameramodule voor de Moto Z-telefoons van Lenovo, met een 1/2,3"-sensor voorzien van xenon-flitser, optische beeldstabilisatie en tien keer optische zoom.

Hasseblad is erin geslaagd om een professionele camera te ontwikkelen in een Moto Mod. Je kan deze camera dus gewoon achterop de Moto Z-smartphones klikken. De verbinding wordt magnetisch gelegd en de bevestiging is ook echt voldoende stevig. Voor het gebruik van de mod wordt gebruik gemaakt van de accu van de smartphone, als je een foto maakt wordt deze direct op je smartphone opgeslagen en kan je deze dus ook direct delen op bijvoorbeeld Facebook.


Als de module is bevestigd op de smartphone ligt die niet zo lekker in de hand want de achterkant is een grote camera en niet geoptimaliseerd voor je hand. Wel kan je eenvoudig professionele foto’s maken, voor journalisten lijkt het ons echt een goede uitvinding, want je kan eenvoudig schakelen en foto’s maken.

De bediening van de camera is zoals je die van elke compactcamera mag verwachten. Met een zoomknop en een afdrukknop. De Mod komt later deze maand beschikbaar voor 299 euro. De goedkoopste Moto Z-smartphone is de Moto Z Play, dit toestel gaat 399 euro kosten en komt ook deze maand beschikbaar.