2min

De Chinese keuringsinstantie Tenaa heeft foto’s gepubliceerd van een smartphone en het lijkt te gaan om een nieuw toestel van Motorolo, de Moto Z Play om precies te zijn. Lenovo heeft al wel de Moto Z en Moto Z Force gepresenteerd, maar de Play-uitvoering was nog geheim.

Het lijkt erop dat alle details van de Moto Z Play nu op straat liggen en voor Lenovo zal dit betekenen dat het op korte termijn het toestel zal presenteren. De Moto Z Play lijkt een goedkoper midrange toestel te worden in tegenstelling tot de Moto Z en Moto Z Force.

Zo beschikt de Moto Z Play over een 5,5 inch Full HD-scherm met aan de binnenkant een octacore-processor met een kloksnelheid van 2GHz, daarmee ontstaat het vermoeden dat Lenovo heeft gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 625. Verder is er 3GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Verder meldt Tenaa een accuduur van 3510mAh, wat in combinatie met de hardware moet zorgen voor een lange accuduur. Voor de camera’s heeft Lenovo gekozen voor een 16 megapixel en een 5 megapixel camera, wat op papier niet slecht is.

Op de foto’s is duidelijk te zien dat Lenovo voor dit toestel heeft gekozen voor een vingerafdrukscanner, maar ook voor metalen pinnen op de achterzijde waar de zogenaamde Moto Mods op kunnen worden bevestigd. Net als LG kiest Lenovo voor een methode om smartphones modulair te maken, maar in plaats van de onderkant te verwisselen kan je bij de Moto Z-toestellen een module op de achterkant klikken. Bijvoorbeeld een dikkere camera, beamer of speaker.

Wanneer we de Moto Z Play kunnen verwachten is onduidelijk, wellicht rond de IFA begin september in Berlijn. De Moto Z en de Moto Z Force worden ook binnenkort verwacht. Dat zijn echt high-end toestellen met de best mogelijke specificaties, de Moto Z Play zit daar dus echt een stukje onder maar waarschijnlijk ook met een scherper prijskaartje.