Op basis van anonieme bronnen wordt gemeld dat Google zou werken aan twee nieuwe smartwatches met integratie van Google Assistant. De apparaten zouden onder de Nexus-vlag op de markt gebracht worden. Google heeft nog niet eerder eigen smartwatches op de markt gebracht.

De smartwatches verschillen naar verluidt van grootte, maar hebben wel beide een cirkelvormig scherm aan boord. Het grotere model zou over de meeste voorzieningen beschikken, zoals 4G- en GPS-modules. Beide smartwatches worden uitgerust met een hartslagmeter.

Intern gaan de smartwatches momenteel door het leven onder de codenamen Swordfish en Angelfish, met een respectievelijke diameter van 43,5 en 42 millimeter. Ook wordt gemeld dat de behuizing van Angelfish twee fysieke knoppen en een kroon zal bevatten, bij de kleinere Swordfish is er slechts één knop geïntegreerd. De horloges worden voorzien van ondersteuning voor Google Assistant, de tegenhanger van Apple’s Siri en Microsoft’s Cortana.

Het is nog onduidelijk wanneer Google de smartwatches officieel zou onthullen, als het gerucht waarheid blijkt te bevatten. De zoekgigant weigerde commentaar te geven op de geruchten.