1 min

Samsung heeft vorige week de eerste UFS-geheugenkaartjes aangekondigd, maar vooralsnog zijn er geen apparaten die deze kaartjes ondersteunen. Mogelijk wordt de Samsung Galaxy Note 7 één van de eerste toestellen die hiertoe in staat is, terwijl ook microSD-kaartjes ondersteund blijven.

De vorm en aansluiting van UFS-geheugenkaartjes is anders dan die van microSD-kaartjes. Dat is een bewuste keuze geweest, om de beperkingen van de microSD-standaard helemaal los te kunnen laten. Dat betekent natuurlijk wel dat een toestel met een microSD-slot geen UFS-kaartjes kan uitlezen.

Samsung heeft nu een poort ontwikkeld die zo in elkaar zit dat zowel microSD als UFS ondersteund wordt. Dit betekent dat de microSD-kaartjes die je thuis hebt liggen niet direct overbodig zullen worden wanneer je voor een nieuw toestel gaat, mits deze poort is ingebouwd.

De kans is aanwezig dat de Samsung Galaxy Note 7 een van de eerste apparaten met ondersteuning voor zowel microSD als UFS wordt. Naar verwachting wordt de nieuwe Galaxy Note ergens in augustus gepresenteerd, de smartphone zal mogelijk 849 euro gaan kosten.