1 min

Zoekgigant Google heeft de maandelijkse update betreffende de adoptie van Android-versies gepubliceerd. Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie van het besturingssysteem, is geïnstalleerd op 13,3 procent van alle apparaten. Bijna 52 procent van de Androids draait op een versie van meer dan twee jaar oud.

Android 6.0 Marshmallow is sinds vorige maand aanzienlijk gegroeid: een maand geleden was de nieuwste versie op 10,1 procent van de apparaten geïnstalleerd, dit is dus met 3,2 procent gegroeid. Afgezien van Marshmallow en Lollipop is het aandeel van alle andere Android-versies gedaald, wat een goede zaak is.

Bij Techzine zijn we van mening dat Android-versies van meer dan twee jaar oud verouderd zijn. Dit houdt in dat alle Android-versies ouder dan Android 5.0 Lollipop verouderd zijn. 51,6 procent van alle Android-toestellen zijn dus nog voorzien van een verouderde versie van het mobiele besturingssysteem.

Het is lastig te bepalen of er wat betreft het aandeel van verouderde apparaten enig schot in de zaak zit. In april lag het percentage verouderde apparaten nog op 59,6 procent van het totaal, maar in januari 2015, november 2014 en april 2014 bedroeg het nog respectievelijk 54,4, 62,5 en 33 procent. Het percentage is dus zeer variabel, mede doordat Google geen strak schema voor de lancering van nieuwe Android-versies hanteert.