2min

Ockel heeft ons zojuist laten weten dat het zijn assortiment gaat uitbreiden met een tweede mini-computer op broekzakformaat. De eerste mini-computer van Ockel was een groot succes dankzij een crowdfundingcampagne op Indiegogo, waarmee 450.000 dollar werd opgehaald. Daarom presenteert het bedrijf zijn tweede model op Kickstarter.

Tijdens de ontwikkeling en productie van de eerste versie stelt Ockel veel wijzer te zijn geworden van de doelgroep die deze mini-computers koopt. Zij begonnen al snel over een tweede verbeterde versie, iets waar Ockel dan ook gelijk op is ingesprongen. Dankzij de crowdfundingcampagne voor het eerste model was Ockel in staat om ook het ontwerp en de ontwikkeling van het tweede model te financieren.

Het nieuwe model, de Ockel Black Cherry, is op vrijwel alle fronten een verbetering ten opzichte van het eerste model. Zo is er gekozen voor een nieuwe Intel processor, de Intel Atom x5-z8300 (Cherry Trail), 4GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslagcapaciteit, een Wifi AC-chip, twee USB-poorten met zowel USB 3.0 als USB 2.0, gecombineerde 3,5mm koptelefoon- en microfoonaanslutiing, maar ook een microSD-slot waarmee de opslagcapaciteit flink kan worden uitgebreid. De pc wordt overigens passief gekoeld en je hebt dus geen last van een ventilator die veel herrie maakt als het systeem wat harder moet werken. Hierdoor is de pc ook zeer geschikt als mediacenter.

Ockel heeft de computer die net zo groot is als de gemiddelde smartphone dus flink weten te verbeteren. Ockel levert in deze Kickstarter-campagne zowel het oude als het nieuwe systeem. Het nieuwe systeem is de Ockel Sirus B Black Cherry en die kost zonder een Windows 10-licentie 235 euro, met een Windows 10-licentie is dit systeem een heel stuk duurder, namelijk 317 euro. In gesprek met Ockel kwamen we erachter dat die forse prijs te maken heeft met de kosten die Microsoft rekent voor een Windows 10-licentie.

Mensen die graag een mini-computer willen aanschaffen en Ockel willen steunen kunnen wat ons betreft beter een Black Cherry kopen zonder Windows 10-licentie en deze gewoon los kopen bij diverse webwinkels die er slechts een paar tientjes voor vragen.

De originele Ockel Sirius B is verkrijgbaar voor 153 euro, de nieuwe verbeterde versie is dus maar 82 euro duurder. De Kickstarter campagne loopt nog 30 dagen en kent op moment van schrijven 9 backers.