1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Ockel heeft eind juli zijn tweede mini-pc op broekzakformaat gepresenteerd. Met het eerste model was het bedrijf zeer succesvol op crowdfundingsite Indiegogo, voor het tweede model werd gekozen voor Kickstarter. Op dit moment zijn ze halverwege de campagne en is er al 67 procent van de benodigde 45.000 euro binnengehaald.

Ockel lijkt daarmee voor de tweede keer succes te gaan boeken op een crowdfundingsite. Met de nieuwe Ockel Sirus B Black Cherry weet het bedrijf opnieuw een flink budget bij elkaar te sprokkelen en kan het deze nieuwe pc op broekzakformaat in productie gaan nemen. Op dit moment is er al 30.283 euro opgehaald met de hulp van 116 backers, maar er zijn nog 16 dagen te gaan om de overige 15.000 euro op te halen.

Het grote voordeel van dit nieuwe model ten opzichte van het oude model is de extra rekenkracht. In het nieuwe model is gekozen voor een Intel Atom x5-z8300 (Cherry Trail) processor, 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit. Verder is er een Wifi AC-chip voor een draadloze verbinding, twee USB-poorten met zowel USB 3.0 als USB 2.0, gecombineerde 3,5mm koptelefoon- en microfoonaanslutiing, maar ook een microSD-slot waarmee de opslagcapaciteit flink kan worden uitgebreid.

De Black Cherry kan echt voor allerlei doeleinden worden gebruikt en omdat die passief gekoeld is maakt die geen geluid wanneer die intensief wordt gebruikt. Iets wat bij mini-pc’s met actieve koeling (ventilatoren) wel het geval is. Hierdoor kan je de Black Cherry bijvoorbeeld eenvoudig gebruiken als mediacenter.