1 min

Microsoft heeft een eigen camera-app ontwikkelen voor Apple’s iOS-apparaten. Pix, zoals de app heet, is nu beschikbaar voor iPhones en iPads en beschikt over allerlei innovatieve features om betere foto’s te maken. Zo maakt de app automatisch foto’s vlak voor en vlak na de sluiterknop wordt ingedrukt, hierdoor kan je zelf de beste foto kiezen. Daarnaast worden er automatisch verbeteringen doorgevoerd.

Veel bedrijven en ontwikkelaars hebben het al geprobeerd, een goede camera-app te ontwikkelen, sommige slaagde hierin, andere faalde duidelijk. Vaak leveren de effecten die foto’s beter moeten maken, juist het tegenovergestelde op. Microsoft Pix is echter een stuk slimmer en innovatiever, volgens Microsoft kan de app mensen herkennen en op basis daarvan de belichting, focus en kleur aanpassen, waardoor personen nog beter op de foto staan.

Verder maakt de app automatisch meerdere foto’s waar de gebruiker uit kan kiezen, maar worden de overige foto’s ook gebruikt om het uiteindelijk resultaat te verbeteren. Door meerdere foto’s te combineren worden foto’s scherper en is er minder ruis. De gebruiker hoeft daar niets voor te doen of te selecteren, dit gebeurd automatisch.

Pix kan verder ook een timelapse maken of een bewegende foto, zoals Apple die zelf ook maakt met de iPhone 6S. De eerste websites hebben de app inmiddels aan een review onderworpen en komen tot de conclusie dat Microsoft Pix betere foto’s maakt dan Apple’s eigen camera-app. Microsoft gooit dus opnieuw hoge ogen op de mobiele markt en niet op hun eigen platform.