2min Devices

‘Apple draait schrappen koptelefoon-aansluiting in iPhone 7 terug’

De afgelopen tijd verschijnen er ineens een hele hoop koptelefoons en headsets met een Lightning-aansluiting in plaats van een 3,5mm audiojack. Hardnekkige geruchten wezen erop dat Apple de koptelefoon-aansluiting ging schrappen in de iPhone 7, nu stelt Mac Otakara dat Apple die beslissing heeft teruggedraaid.

Apple zou naar verluidt besloten hebben de 3,5mm audiojack weer terug te zetten in de iPhone 7. Wat nu precies de waarheid is, is onduidelijk, wellicht vindt Apple het nog te vroeg om de poort te schrappen, werkt de adapter van Lightning naar 3,5mm audiojack niet goed of hoopt het dat Android-fabrikanten als eerste dezelfde stap gaan zetten door koptelefoons uit te brengen voor de USB Type-C aansluiting. We weten het niet en mogelijk komen we er nooit achter.

We zullen het mogelijk pas weten als de iPhone 7 wordt gepresenteerd, mocht er een 3,5mm audiojack aansluiting op het toestel zitten, zal het bedrijf waarschijnlijk niet in gaan op eerdere geruchten. Voor nu houden we het erop dat er een kans is dat de poort gaat verdwijnen. Het ligt voor de hand dat de oude poort uiteindelijk een keer gaat verdwijnen in de komende jaren.

Volgens het laatste bericht zou Apple er ook voor hebben gekozen om speakers toe te voegen aan de bovenkant van het toestel, deze zijn extra naast de speakers aan de onderzijde. Wel houdt Apple vast aan monogeluid en stapt het niet over op stereogeluid. Verder meldt Mac Otakara dat Apple met een iPhone 7 komt met 256GB aan opslagcapaciteit, mogelijk betekent dit dat Apple eindelijk stopt met de 16GB-versie.

We roepen al langer dat Apple voor het prijskaartje van een iPhone standaard wel wat meer opslagcapaciteit mag aanbieden dan 16GB, op Android is 32GB nu de standaard en we zien al signalen dat fabrikanten daar 64GB van willen gaan maken.

Tot slot is er nog een gerucht dat Apple een iPhone 7 wil introduceren met een dual-sim lade, in Europa en de Verenigde Staten gaan we deze versies waarschijnlijk niet zien, maar in Azië zijn dual-sim smartphones erg populair. Voor Apple is Azië de komende jaren ook de grootste groeimarkt.

Bron:ZDNet