1 min Devices

Huawei werkt aan smartphone met 5,2 inch scherm en Nexus 6P-ontwerp

Tenaa, de Chinese organisatie die nieuwe hardwareproducten moet goedkeuren voor de Chinese markt heeft foto’s gepubliceerd van het nieuwe Huawei-toestel. Op basis van de foto’s is duidelijk het Nexus 6P-ontwerp te herkennen en op basis van de grootte van het Huawei-logo is het schermformaat van het toestel waarschijnlijk 5,2 inch. Daarmee lijkt er een kleine versie te komen van de Nexus 6P, maar zonder Nexus-branding.

Er zijn geen aanwijzingen dat Huawei opnieuw een Nexus-toestel mag produceren voor Google, alle geruchten wijzen momenteel richting HTC. Op de foto’s die Tenaa heeft gepubliceerd is ook geen Nexus-merk te vinden. Het lijkt erop dat Huawei dus gewoon geheel zelfstandig met een kleinere versie van de Nexus 6P komt, waarschijnlijk zal dit toestel niet voorzien zijn van een kale Android-installatie, maar van Android in combinatie met Emotion UI van Huawei.

Wanneer we dit toestel kunnen verwachten is onduidelijk, maar over een kleine twee weken start de IFA en daar houdt Huawei weer zijn jaarlijkse persconferentie en zal het ongetwijfeld een nieuw toestel presenteren, mogelijk dus deze kleinere Nexus 6P. De Nexus 6P (review) was zeker geen slecht toestel, maar het schermformaat zorgde wel voor een kleinere doelgroep.