2min

Onlangs meldde Evan Blass al dat Google de zevende versie van zijn mobiele besturingssysteem, Android Nougat, eind deze maand uit zou brengen. Nu stelt de Canadese provider Telus dat de update aanstaande maandag al uitgebracht wordt. De update komt dan enkel naar Nexus-toestellen van Google zelf.

Het nieuws werd ditmaal naar buiten gebracht door 9to5Google, dat zich baseert op een software-updateschema van Telus. De lijst was te vinden op het forum van Telus, waar community managers het geheel regelmatig van updates voorzien. Op de lijst staat dat de Huawei Nexus 6P (review) en LG Nexus 5X (review) op 22 augustus de update naar Android N krijgen,.

Helemaal vast lijkt die datum niet te liggen, want op de lijst valt ook te lezen dat "alle data schattingen zijn en mogelijk kunnen veranderen". Tegelijk moet opgemerkt worden dat de laatste developer preview afgelopen maand nog uitgebracht werd en dat er gewoonlijk binnen vier tot zes weken daarna een nieuwe update komt.

Het is al enige tijd mogelijk om een betaversie van de nieuwe Android-versie te installeren op Nexus-toestellen. In de nieuwe Android-versie zijn de meeste aanpassingen onder de motorkap te vinden, visueel zijn er slechts een paar veranderingen, zoals bij de notificaties en ook het multitasken is aangepast.

De update zal dus vermoedelijk zeer snel naar de Nexus-toestellen komen, die Google samen met andere fabrikanten maakt. Daarnaast wordt er op korte termijn een nieuw Nexus-toestel verwacht, wat door HTC geproduceerd zal worden.

Mensen die niet in bezit zijn van een Nexus-toestel zullen nog even moeten wachten op hun update. Fabrikanten als Samsung, HTC, Huawei, LG en Sony leggen allemaal een eigen laagje over Android heen en zullen, ondanks dat ze er al aan werken, vermoedelijk nog een paar maanden nodig hebben.