2min

Grote problemen voor Samsung’s nieuwe vlaggenschip op de smartphonemarkt. De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant moet de productie van de Galaxy Note 7 tijdelijk stilleggen. Daarnaast worden alle reeds uitgeleverde apparaten teruggeroepen. Er is een groot probleem gevonden in de accu’s van het toestel, die kunnen namelijk exploderen.

Volgens Samsung is het probleem met de accu’s beperkt tot een klein gedeelte van de geproduceerde toestellen, het zou volgens Samsung gaan om 0,1 procent van de toestellen. Het verhelpen is ook relatief eenvoudig: men hoeft enkel de batterij te vervangen. Tot nu toe heeft Samsung 35 smartphones gevonden waarvan de batterij mogelijk kan ontploffen. Volgens berekeningen van Samsung hebben 24 op de 1 miljoen toestellen het probleem. Toch is het voldoende reden voor het Zuid-Koreaanse bedrijf om tijdelijk de productie stil te leggen en ervoor te zorgen dat alle slechte accu’s worden vervangen.

"Producten met de problematische batterij maken slechts 0,1 procent van het totale verkochte aantal toestellen uit", stelt een woordvoerder van Samsung tegenover het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap. "Het probleem kan eenvoudig opgelost worden door de batterij te wisselen, maar we komen met overtuigende maatregelen voor onze klanten."

Het is vervelend nieuws voor Samsung, dat net weer bezig was met een opmars op de smartphonemarkt, dit nieuws zorgt er ongetwijfeld voor dat de verkoopcijfers minder goed zullen zijn dan van te voren werd verwacht. De Galaxy Note 7 moest er juist voor zorgen dat Samsung weer verder kon groeien in de smartphonemarkt, het terugroepen van alle verkochte toestellen en het staken van de productie is dan ook geen kleine beslissing.

In onze preview van het toestel schreven we dat het toestel op alle vlakken een verbetering is, qua ontwerp en features.