2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het lijkt erop dat Google eindelijk met zijn langverwachte opvolger op de Nexus 7 tablet komt. Evan Blass, de bekende lekker van smartphone-informatie, stelt dat Google dit jaar nog met een opvolger voor de tablet komt. Google zou opnieuw voor een Chinees avontuur kiezen voor de productie van de tablet.

Veel details over de nieuwe tablet zijn er niet. Evan Blass schrijft enkel op Twitter dat het een 7-inch tablet betreft met 4GB werkgeheugen. Het apparaat zou gebouwd worden door Huawei en eind dit jaar nog uitgebracht worden.

Het is niet de eerste keer dat er nieuws is geweest over een mogelijke nieuwe tablet van Google. Afgelopen december kwam de Tech Times nog met een soortgelijk bericht, en Huawei registreerde in april een handelsmerk rond een toestel dat de 7P genoemd werd. Mogelijk gaat het verhaal van Blass om deze Huawei 7P tablet.

Overigens is het nog verre van zeker of Google echt met een nieuwe tablet komt. De markt rond de toestellen was lang erg aantrekkelijk voor fabrikanten, maar het uitblijven van grote innovaties en het afnemen van de verkopen heeft ertoe geleid dat weinig bedrijven nog actief nieuwe tablets ontwikkelen. Dat komt ook omdat consumenten gemiddeld veel langer met een tablet doen dan met een mobiele telefoon.

Op dit moment heeft Google slechts één tablet in de verkoop, de Pixel C. Een gerucht van vorige week vrijdag stelde nog dat Google zijn Nexus-toestellen voortaan onder dat Pixel-merk uitbrengt. De aanstaande nieuwe toestellen van Google zouden de Pixel en Pixel XL gedoopt zijn.

Vermoedelijk is snel bekend of Blass gelijk heeft met zijn gerucht. Google zou op 4 oktober een evenement organiseren om zijn nieuwe hardware te presenteren.