1 min

Het lijkt erop dat Google echt gaat stoppen met de Nexus-serie voor zijn smartphones. In plaats daarvan zullen alle smartphones in de toekomst waarschijnlijk de naam Pixel gaan dragen. Hierover gaan al enige tijd geruchten, maar nu is er ook een Android-installatiebestand (APK) opgedoken, waarbij de Nexus-launcher is omgedoopt tot Pixel-launcher.

Alles wijst erop dat Google gaat stoppen met de naam Nexus en voor zijn hardware in de toekomst de naam Pixel gaat gebruiken. Nu is zelfs de eerste software opgedoken, waarin de naam Nexus is vervangen door Pixel. De bekende Android Nexus-launcher die het startscherm en de applicatielijst toont op Nexus-smartphones is in een nieuwe versie omgedoopt tot Pixel-launcher. Als we naar de verschillen kijken tussen de twee versies zijn die overigens maar zeer minimaal. De marge tussen de iconen is groter geworden en de menubalk onderin is doorzichtig geworden.

Grote vraag is nog even wanneer Google zijn nieuwe Pixel-producten dan gaat presenteren. Het is inmiddels redelijk duidelijk dat HTC twee smartphones in productie heeft die het voor Google heeft ontworpen en ook de Pixel naam zullen gaan dragen. Naar verluidt worden die op 4 oktober gepresenteerd en komen die medio oktober in de winkel te liggen.

Op het moment van schrijven van dit artikel heeft Techzine een uitnodiging ontvangen voor een HTC-evenement op 20 september. Wellicht dat HTC eerder al wat uit de doeken gaan doen, het kan natuurlijk ook zijn dat HTC zelf ook nog een product in ontwikkeling heeft.