1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens een rapport van Android Central zal Google afstappen van de Nexus-naam. Naar verluidt is dat al het geval bij de twee aankomende nieuwe modellen, de Sailfish en Marlin. De toestellen zouden ook een speciale aangepaste versie van Android 7.0 Nougat krijgen.

Sinds 2010 maakt Google in samenwerking met uiteenlopende Android-fabrikanten smartphones en tablets in de Nexus-lijn. Ze dienen als een soort showcase voor wat er mogelijk is met Android en ter inspiratie voor andere fabrikanten.

Enige tijd geleden waren er al berichten over het ontwerp en de specificaties van de twee aankomende Nexus-toestellen. Die kwamen toen van Android Police, dat stelde dat op de achterkant van de toestellen niet meer het logo van Nexus te zien zou zijn. In plaats daarvan zou er een grote letter G op de achterkant staan.

Afgezien van die verandering op de achterkant van het toestel, zou de nieuwe smartphone van Google ook een aangepaste versie van Android krijgen. Welke aanpassingen er komen is niet duidelijk, al weten we in elk geval dat het toestel een eigen launcher krijgt. Dat is alvast een verschil ten opzichte van de standaard Android-versies.

Op dit moment is het verder nog vooral wachten op een officiële aankondiging van de volgende smartphone van Google. Volgens de geruchten volgt die aankondiging in de loop van deze maand.