Tijdens een interview met ABC News onthulde Apple CEO Tim Cook dat hij meer ziet in augmented reality dan in virtual reality. De ontwikkeling van beiden zit in een stroomversnelling en dat de CEO zo’n nadrukkelijke mening heeft, wijst er volgens kenners op dat Apple wellicht achter de schermen bezig is met de ontwikkeling van augmented reality producten, zoals Microsoft dat met zijn Hololens doet.

“Je hebt virtual reality en je hebt augmented reality en beiden zijn ongelofelijk interessant,” begon Cook. “Maar als je het mij vraagt, is augmented reality veel interessanter.” Dat komt volgens Cook vooral omdat augmented reality je niet helemaal afsluit voor de wereld om je heen.

“Het geeft ons de mogelijkheid om allebei tegenover elkaar te zitten, met elkaar te communiceren en tegelijk andere dingen – visueel – voor ons te zien. Misschien zien we iets waar we het samen over hebben, of iemand die niet op deze locatie aanwezig kon zijn,” gaat Cook verder.

Volgens de Apple CEO “sluit virtual reality een persoon af, en dompelt die hem onder in een ervaring die erg cool kan zijn, maar waarschijnlijk ook minder interessant is vanuit een commercieel oogpunt”. Dat is ook precies de reden waarom Microsoft er niet voor koos van de Hololens een virtual reality apparaat te maken, en waarom Google met zijn Glass dezelfde richting koos.

Niet dat Apple virtual reality helemaal afschrijft, maar volgens de CEO is het vooral een ding voor de gamer, en is de markt ervoor daarom veel kleiner dan die voor augmented reality brillen. Dat Tim Cook dit vertelt past ook bij een eerder verhaal van MacRumors, dat schreef dast Apple kijkt naar de implementatie van augmented reality in zijn productaanbod.