1 min

Snap Inc, het nieuwe moederbedrijf van berichtenapp Snapchat komt met een bijzonder product. In een poging de overstap van enkel software naar een bedrijf dat ook hardware verkoopt te maken, lanceert men een zonnebril met een camera erin. Dit onthulde het bedrijf in een aankondiging op zijn website.

In de aankondiging schrijft het bedrijf dat het “de afgelopen jaren een totaal nieuw type camera” ontwikkeld heeft. De bril heet Spectacles en ziet eruit als een normale zonnebril, met als toevoeging een draadloze camera. Volgens het bedrijf is het “een van de kleinste draadloze videocamera’s van de wereld”.

Het lijkt erop dat de bril enkel video’s opneemt. Het gaat om video’s van tien seconden, die via Bluetooth of Wi-Fi naar de telefoon verzonden worden. Het zijn verder cirkelvormige video’s, waarmee Snap het menselijk zicht wil nabootsen. De lens neemt beelden op onder een hoek van 115 graden. “Toen ik beelden terugkeek, kon ik mijn eigen herinnering zien, door mijn eigen ogen – het was ongelofelijk”, vertelt CEO Evan Spiegel aan de Wall Street Journal.

De gadget zal volgens Reuters 130 dollar gaan kosten. Een prijs in euro’s is nog niet bekend, maar het is ook niet zeker of Spectacles snel naar Europa komt.