2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er was lange tijd het verhaal dat LG Electronics zijn G6 smartphone zou gaan voorzien van gebogen OLED-schermen. Zuid-Koreaanse media melden nu echter dat die plannen geannuleerd zijn. De reden: te lage opbrengsten bij de productie van de gebogen schermen. Maar er worden ook andere plannen geschrapt.

Dezelfde berichten die melden dat LG niet met de gebogen schermen komen, stellen volgens ZDNet namelijk ook dat het bedrijf niet komt met een geheel metalen body en glazen cover van het vlaggenschipmodel. Dat komt voor de hoge kosten die gepaard gaan met de productie hiervan. Nog een andere feature die het bedrijf laat vallen is een speciale snellaadfunctie, die helaas nog niet klaar is om op de markt te brengen.

In plaats daarvan zou LG er nu voor kiezen om zijn G6-smartphone van een plat LCD-scherm te voorzien. Volgend jaar pas zou de productie van de gebogen OLED-schermen op het niveau zijn dat nodig is om de smartphones ervan te voorzien. Op dit moment komen de schermen, die door LG Display geproduceerd worden, vooral uit voor smartwatches, waaronder de Apple Watch. De conversie van de gebogen OLED-schermen naar de grootte van een smartphone zou niet naar wens verlopen. De gedachte is dat in de tweede helft van volgend jaar dit wel moet kunnen.

Er hangt voor LG veel af van de komende smartphones die het uitbrengt en dat de gebogen schermen, die bij concurrent Samsung erg populair zijn, niet naar het volgende vlaggenschipmodel kunnen komen is erg teleurstellend voor het bedrijf. De LG G5 (review), de eerste echte modulaire smartphone, werd bijvoorbeeld niet zo goed ontvangen door critici (die vonden dat het concept mooi was maar door de slordige afwerking nog niet klaar voor de markt). Voorlopig zet LG flink in op zijn V20-smartphone.