"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrieven*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samsung verwacht winstgevend te blijven in derde kwartaal

1 min

Samsung gaat mogelijk bijna twee miljard dollar uitgeven aan het vervangen van de 2,5 miljoen exemplaren die het tot nu toe verkocht heeft van de Galaxy Note 7, maar toch gaat het Zuid-Koreaanse bedrijf er vanuit winstgevend te zijn in het derde kwartaal. De verwachting is dat het tussen juli en september zo’n 6,3 miljard euro winst maakt.

Een belangrijke bijdrage aan de winst, komt van de chip- en schermafdelingen van Samsung. Analyst Young Woo Kim van SK Securities stelt dat daar ongeveer de helft van het inkomen van Samsung vandaan komt. Het bedrijf is ’s werelds grootste fabrikant van computerchips en de grootste op de markt van OLED-schermen.

Het gaat hierbij overigens wel om voorlopige cijfers; de volledige kwartaalcijfers brengt het bedrijf op 27 oktober naar buiten. Voorlopig gaat het er in elk geval vanuit dat de winst met 5,5 procent stijgt ten opzichte van een jaar eerder en de omzet met vijf procent daalt.

Analist Chung Chang Won van Nomura Holdings zegt tegenover Bloomberg dat “Samsung het nog veel beter had kunnen doen als het geen terugroepactie had hoeven organiseren. Als de mobiele tak niet nog dieper in de problemen komt, zullen de aandelen van het bedrijf in waarde blijven toenemen.