1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft vandaag een paar nieuwe features gelanceerd in zijn Photos-dienst. De belangrijkste nieuwe feature, die op Android, iOS en op de desktop al ingevoerd is, zorgt dat foto’s die niet recht staan, automatisch goed gezet kunnen worden.

Het rechtzetten van de beelden gebeurt niet helemaal automatisch, Google heeft daarvoor een apart tabblad geïntroduceerd, waar individuele foto’s die niet recht staan getoond worden. De gebruiker hoeft dan enkel nog te selecteren welke foto’s rechtgezet moeten worden en Google doet vervolgens de rest.

Ondanks dat het geen gigantische nieuwe feature lijkt, is het wel een mooie manier om foto’s snel recht te kunnen zetten. Google schrijft in zijn aankondiging dat “je niets hoeft te doen – machine learning in Google Photos doet al het werk voor je.”. Het bedrijf kiest ervoor om machine learning steeds breder toe te passen binnen zijn diensten.

Zo introduceerde het enige tijd geleden nog een feature waarbij gebruikers Photos kunnen doorzoeken met woorden. Als bijvoorbeeld ‘kat’ ingetikt wordt, zoekt het automatisch alle foto’s met daarop katten. Tegelijk is er nog een nieuwe feature gelanceerd die hetzelfde doet voor mensen. Als je een foto neemt van een persoon en die komt in Google Photos terecht, zoekt de app alle andere foto’s die gemaakt zijn van deze persoon bij elkaar.