1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De lancering van het nieuwe vlaggenschipmodel van Huawei, de Chinese smartphonefabrikant, komt snel dichterbij. Er zijn nu wat specificaties naar buiten gebracht en het blijkt een van de krachtigste smartphones van het merk tot nu toe te zijn. Daar staat wel een extreem prijskaartje tegenover.

De Huawei Mate 9 Pro wordt volgens VentureBeat voorzien van een 5,9 inch scherm, waarmee het apparaat het formaat krijgt van een kleine tablet. Dat scherm is voorzien van 1440×2560 pixels en valt daarmee onder de noemer QHD. De Mate 9 wordt draaiende gehouden door een HiSilicon Kirin 960 processor, die kan werken met 4 gigabyte aan werkgeheugen.

De schermgrootte en de resolutie lijken op het eerste gezicht wellicht wat overdreven, maar Huawei heeft grote plannen met het toestel. Dat krijgt namelijk volgens anonieme bronnen van VentureBeat een speciale Daydream VR-functie, waarmee het de eerste smartphone is van Huawei die het nieuwe VR-platform van Google ondersteunt.

 

Volgens de lekker Evan Blass klampt er aan al deze specificaties een behoorlijk hoog prijskaartje. Het toestel zou 1300 dollar gaan kosten in de Verenigde Staten. Waarschijnlijk wordt dat dollarteken voor Europa eenvoudigweg vervangen door een euroteken, zoals smartphoneboeren dat over het algemeen doen.

De verwachting is dat de Huawei Mate 9 Pro op 3 november gelanceerd wordt. Op die datum houdt het bedrijf in München, Duitsland, een presentatie.