1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Al een tijdje terug is er op Tweakzone vermeld dat er een nieuwe Apple webbrowser zou verschijnen. Dit was te lezen in dit bericht. De nieuwe webbrowser van Apple heet Safari en mag nu al zonder twijfel een succes worden genoemd. In de eerste 24 uur dat de browser beschikbaar is gesteld hebben geïnteresseerden de browser maar liefst 300.000 keer gedownload. Dat is veel meer dan welke software van Apple dan ook. De tweede plaats van de meest gedownloade software bij Apple staat op de naam van i Tunes.

Hoewel de ontwikkeling van de nieuwe browser lange tijd geheim is gebleven, hebben er toch grote namen aan gewerkt. De leider van het Safari project is Don Melton, deze man werkte in 1998 nog aan de ontwikkeling van Mozilla. David Hyatt is bekend van zijn populaire browser Chimera. Darin Adler en nog een aantal andere medewerkers zijn afkomstig van Nautilus.

De open-source KHTML is bij de ontwikkeling van de Safari browser gebruikt, KHTML is gekozen vanwege de zuivere broncode wat een goede basis kan vormen voor een slanke en snelle webbrowser. Ook is KHTML nauw verbonden aan de ontwikkelaars van de Linux desktop KDE.