Mendix laat weten dat zijn Mendix-platform nu geoptimaliseerd is voor de IBM Cloud. Het bedrijf claimt daarmee het enige cloud-native, enterprise low-code ontwikkelplatform te zijn dat geïntegreerd kan worden met IBM Cloud Services.

De architectuur van Mendix biedt nu volledige ondersteuning voor Kubernetes containerisatie voor het IBM-ecosysteem. Dit betekent ook dat Mendix low-code applicatie-ontwikkelaars nu eenvoudige toegang hebben tot de functies van Watson. De aankondiging werd gedaan tijdens de IBM Think 2019 conferentie die deze week plaatsvindt in San Francisco.

Appontwikkeling naar cloudmarkt

De achterliggende gedachte van deze samenwerking tussen Mendix en IBM is om de ‘drag-and-drop’ low-code applicatie-ontwikkeling naar de enterprise cloud-markt te brengen. Daarbij kan volgens Ern Rorive, de senior product manager van Mendix, ook gebruikgemaakt worden van de AI-functionaliteit van Watson voor grote hoeveelheden gebruikers en voor het versnellen van innovatie.

Mendix heeft voor de IBM Cloud-infrastructuur de volgende onderdelen geoptimaliseerd op zijn platform:

  • Bredere toegang tot IBM Cloud Services: De integratie van Mendix’s low-code app development en de toepassing daarvan met Watson’s AI-functionaliteit, zorgt ervoor dat zakelijke klanten kunnen experimenteren met AI-diensten. Ook hebben zij daarmee toegang tot content van the Weather Channel, App ID en App Launch op de IBM Cloud.
  • Volledige ondersteuning voor Kubernetes: Geïntegreerde ondersteuning voor Kubernetes container management is nu onderdeel van de cloud-native architectuur van Mendix. Native ondersteuning voor Kubernetes maakt gestroomlijnd beheer en toepassing in zowel public, private als hybride clouds mogelijk. Dankzij de integratie met IBM Cloud en het Mendix-platform kunnen organisaties besparen op IT-overhead door horizontale schaalbaarheid en moeiteloos beheer bij het migreren van legacy-systemen of bij het creëren van nieuwe cloud-native microservices functies.
  • Single Sign-on: De platform-integratie zorgt voor een prettige gebruikservaring voor alle Mendix low-code applicaties. Met slechts een klik worden deze toegevoegd aan IBM’s Cloud catalogus van third party leveranciers. Hiermee kunnen klanten bedrijfskritische applicaties inzetten en monitoren in een enkel IBM-dashboard waarmee er geen andere logins en wachtwoorden nodig zijn.
  • Eenvoudige betaling met IBM Cloud: Dankzij het nieuwe gestroomlijnde financiële platform krijgen klanten slechts één factuur voor diensten die zij afnemen via de IBM Cloud. Door het toevoegen van het Mendix-platform aan IBM Cloud catalogus, kunnen klanten snel aan de slag met Mendix low-code applicatie-ontwikkeling. Door gebruik te maken van hun IBM Cloud Credits kunnen ze snel commerciële voordelen behalen tegen de laagste total cost of ownership.