Microsoft is druk bezig met het zoeken naar een nieuwe merknaam voor zijn Dataflex-dienst, aldus techwebsite ZDnet. Reden is dat de eerder uitgezochte naam, Dataflex, al bleek te bestaan.

Afgelopen juli introduceerde de techgigant zijn Dataflex-dienst. Met deze dienst kunnen bedrijven low-code applicaties en -chatbots maken, implementeren en beheren binnen Microsoft Teams. Dataflex was eigenlijk de nieuwe naam voor het Common Data Service governance framework dat de basis vormt van de Microsoft Power Platform business analytics tools.

Toch heeft Microsoft, aldus de techwebsite, de merknaam snel moeten intrekken. De naam Dataflex werd binnen ontwikkelaarskringen al gebruikt door het bedrijf Data Access. Dit bedrijf gebruikt de merknaam voor zijn Dataflex-software. Dit is ook software voor het eenvoudig ontwikkelen, beheren en uitrollen van zakelijke applicaties.

Rechtszaak

Na de bekendmaking van de Microsoft-tool heeft Data Acces meteen juridische actie ondernomen en de vermeende schending van het merkenrecht voor de rechter gebracht. Voor Microsoft was deze rechtsgang nu genoeg om alle communicatie over Dataflex offline te halen.

Het is nog niet bekend onder welke merknaam de techgigant de RDS-dienst voor low-code applicaties en chattools weer gaat presenteren. Volgens Microsoft moet dit binnenkort bekend worden.