1 min

Tags in dit artikel

,

Ontwikkelaars van het African Virtual Open Initiatives and Resources (AVOIR) project en de universiteit van Western Cape hebben een open source virtueel klaslokaal vrijgegeven. Het AVOIR-project is een samenwerking van 13 Afrikaanse universiteiten met als doel om opensourcesoftware te ontwikkelen die relevant is voor Afrikaanse gebruikers.

De software heet Chisimba/KWEL3 Realtime Virtual Classroom en maakt het mogelijk om presentaties zowel online als geïntegreerd in websites te laten zien. Middels de realtime-tools kan de presentatie opgepikt worden en live op de site gegeven worden in een realtime, virtueel klaslokaal. De te weergeven presentaties kunnen zowel in het PowerPoint-formaat van Microsoft als in de open ISO-standaard OpenDocument, wat onder andere door OpenOffice.org gebruikt wordt, aangeleverd worden.

De software zal beschikbaar komen in Debian-, RPM-, Java- en Windows-formaten maar alleen de Debian-versie is momenteel verkrijgbaar. Geïnteresseerde gebruikers kunnen de software testen op een online demo. De logingegevens hiervoor zijn test voor zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord.

Volgens de project-leider van AVOIR, Derek Keats, is dit de eerste applicatie in zijn soort die volledig open source is.