2min

Computest DevOps, de DevOps-afdeling van Computest Group, bundelt zijn activiteiten met data- en testing-speler CloseSure. Hierdoor ontstaat een grotere Nederlandse DevOps-speler.

Het samengaan moet resulteren in een breder dienstenportfolio en meer hoogwaardige technische expertise. Daarnaast bieden de vijf kantoren van CloseSure in Nederland meer landelijke dekking voor de diensten van Computest DevOps.

Gunstige verwachtingen

Beide bedrijven verwachten veel van de nieuwe situatie. “Met diepgaande expertise in testautomatisering en data engineering voegt CloseSure veel waarde en slagkracht toe aan onze organisatie”, zegt Hartger Ruijs, CEO en oprichter van Computest DevOps. “Daarnaast kunnen we dankzij de ervaring die zij hebben met dataprojecten nieuwe proposities ontwikkelen.”

Hans Ruesink, Algemeen Directeur van CloseSure: “De fusie met Computest DevOps betekent dat we een nieuwe impuls kunnen geven aan onze ambities en groei. We hebben met verschillende partijen gesproken om samen verder te gaan, maar Computest DevOps was duidelijk de meest aantrekkelijke partij. We vullen elkaar goed aan op verschillende inhoudelijke en zakelijke gebieden. En ook op cultureel vlak en qua mensgerichtheid is er een hele goede match. Dit zorgt voor een stevig fundament.”

In totaal gaan 50 data engineers en 50 testspecialisten met specifieke kennis over naar het team van Computest DevOps. CloseSure blijft vooralsnog onder eigen naam opereren en ook de vijf kantoren worden gehandhaafd.

Computest DevOps groeit

De integratie van CloseSure in Computest DevOps is de volgende loot aan de stam van de DevOps-werkmaatschappij van de Computest Group. De DevOps-specialist is dit jaar flink bezig zich op verschillende vlakken te versterken. In april van dit jaar werd al SYSQA overgenomen. Dit is een specialist op het gebied van software testing en quality assurance.

Tip: Computest breidt fors uit met overname van SYSQA