2min

Securityspecialist Computest maakt de overname van SYSQA bekend. SYSQA specialiseert in quality assurance software testing. De fusie verdubbelt het personeelsbestand van Computest.

Computest werd in 2005 opgericht. In de afgelopen zeventien jaar bouwde het bedrijf een behoorlijk portfolio op. De specialist verleent preventieve securitydiensten vanuit een hoofdkantoor in Zoetermeer. Ethisch hacken is een tweede natuur: een jaar terug wonnen twee medewerkers een bounty van 200.000 dollar na de vondst van een zero-day-kwetsbaarheid in Zoom.

Vandaag maakte Computest de overname van SYSQA bekend. SYSQA focust op quality assurance en software testing. Computest neemt de specialist over met het oog op talent. De fusie levert 90 nieuwe collega’s op, waardoor het personeelsbestand van Computest naar 200 namen groeit. De medewerkers worden met verloop van tijd samengevoegd met de DevOps-afdeling van Computest. Het bedrijf detacheert DevOps-specialisten om de softwareprojecten van klanten te ondersteunen.

Mentha, Computest en SYSQA

In juni 2021 ontving Computest een investering van private equity-bedrijf Mentha Capital. Eerder investeerde Mentha in Rapid Circle, dat vervolgens enkele andere bedrijven overnam. Ook speelde Mentha een rol in de fusie van drie Nederlandse SAP-dienstverleners. De investering in Computest is bestemd voor uitbreiding. De overname van SYSQA zet zoden aan de dijk.

Op de korte termijn doen de bedrijven het rustig aan. “We willen hierbij niet over één nacht ijs gaan”, benadrukt Hartger Ruijs, CEO en oprichter van Computest. “Het is vooral belangrijk dat de medewerkers hun plek vinden in de nieuwe organisatie, en dat we een fijn bedrijf creëren waar iedereen zich thuisvoelt, graag werkt en zou willen werken. Daarom nemen we de tijd om dit zorgvuldig en samen met elkaar te doen.” 

Jurriën Kuijpers, directeur van SYSQA, laat weten dat zijn bedrijf niet zomaar aan de hoogste bieder is verkocht. “De reden om samen te gaan met Computest, en bijvoorbeeld niet voor een groot softwarehuis te kiezen, is de focus op mensen. Bij ons staan onze medewerkers op één. We merken dat dit bij Computest ook het geval is. Daarnaast is er een inhoudelijke match. Voor onze medewerkers is het een fantastische kans om door te groeien in nieuwe rollen en tooling.”