1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google zal zeer binnenkort de ondersteuning voor Java gaan toevoegen aan zijn App Engine. Dat maakte Google bekend op de App Engine-website. Het zal na Python de tweede taal worden voor App Engine.

Google gaat de ondersteuning voor Java toevoegen aan de App Engine: Googles platform dat het mogelijk maakt om webapplicaties te bouwen en te hosten op Googles eigen computerinfrastructuur. Op dit moment ondersteunt Google alleen applicaties geschreven in Python. Deze programmeertaal is populair bij ingenieurs van de zoekgigant, maar wordt wereldwijd nog niet enorm veel gebruikt.

Java is echter gemeengoed onder de Google-serversoftware. Ondersteuning voor de taal is dan ook een van de meest gevraagde features voor de App Engine. Google kondigde ook andere functies voor Google App Engine aan, waaronder een "cron"-functie waarmee schemaspecifieke taken, zoals het verzenden van wekelijkse verslagen of een digitale agenda, worden opgeslagen achter een firewall.

Momenteel wordt de Java-ondersteuning getest, terwijl Google werkt aan de compatibiliteit met bestaande Java-software-ontwikkelingsprogramma’s en -frameworks. De software draait op een 1.6 Java virtuele machine.