1 min

Microsoft heeft .NET 7 algemeen beschikbaar gemaakt. De nieuwe versie moet alle verschillende ontwikkelproducten onder één noemer samenbrengen.

De nieuwe versie .NET brengt gebruikers een reeks nieuwe features voor verschillende andere ontwikkeltools- en -platforms. Denk daarbij aan features voor C# 11, F# 7, .NET MAUI, ASP.NET Core/Blazor, Web API’s, WinForms en WPF.

Daarnaast kunnen ontwikkelaars met .NET 7 makkelijker .NET 7-procjecten in containers stoppen, CI/CD-workflows in GitHub Actions ontwikkelen en ook standaard cloudgebaseerde observability verkrijgen.

Features

De nieuwe release biedt verbeteringen die ontwikkelaars het makkelijker moeten maken hun werk te doen. Zo stellen de prestatieverbeteringen in .NET 7 hen in staat hun werkzaamheden nog efficiënter en sneller uit te voeren.

Ook biedt .NET 7 verbeteringen voor .NET MAUI, een uitgebreide ondersteuning van .NET-applicaties voor Arm64-processors en wordt dankzij een samenwerking met Canonical .NET nu ook samen met Ubuntu aangeboden.

.NET 7 helpt ontwikkelaars met het makkelijk bouwen van moderne cloudgebaseerde applicaties met eigenschappen als ingebouwde containerondersteuning voor .NET SDK, Microsoft Orleans 7 en integraties voor meer observability. Verder zorgend toevoegingen voor C# 11 en F# 7 voor een simpelere gebruikservaring voor ontwikkelaars, zodat zij meer kunnen doen met minder code.

Ook VS 2022 17.4 algemeen beschikbaar

Microsoft kondigt ook aan dat zijn voor andere ontwikkeltool, Visual Studio 2022, nu versie 17.4 algemeen beschikbaar is. Met het gebruiken van .NET 7 in Visual Studio 2022 kunnen ontwikkelaars de beste productiviteitstooling gebruiken, aldus de techgigant.

Tip: ERP kan ook betaalbaar zijn