1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Stack Overflow plaatst een tijdelijk verbod op antwoorden die met AI NLP-model ChatGPT worden gegenereerd. De antwoorden zouden onvoldoende kwaliteit hebben.

Stack Overflow is een populaire vraag- en antwoordwebsite voor programmeurs. Volgens de moderators wordt de website de laatste tijd overspoeld met antwoorden die zijn gegenereerd door ChatGPT, een AI NLP-model van OpenAI.

Helaas is de juistheid van deze antwoorden gemiddeld erg laag. Daardoor kunnen de antwoorden schadelijk zijn. Niet alleen voor de geloofwaardigheid van Stack Overflow, maar ook voor vraagstellers die de antwoorden gebruiken voor het oplossen van problemen.

Hoog volume

Door ChatGPT gegenereerde antwoorden zijn vaak niet alleen incorrect, maar ook geloofwaardig. Bovendien zijn de antwoorden makkelijk en snel te genereren.

Veel gebruikers die door ChatGPT gegenereerde antwoorden posten nemen volgens de moderators niet eens de moeite om te checken of hun antwoorden correct zijn voordat ze online worden gezet.

Het hoge volume van de antwoorden zorgt ervoor dat vrijwilligers bijna geen tijd hebben om alle antwoorden te controleren op juistheid.

Sancties

Naast het verbieden van door ChatGPT gegenereerde antwoorden kunnen moderators sancties opleggen. Wanneer zij vermoeden dat een gebruiker zich niet aan de policies van het platform houdt kunnen moderators straffen uitdelen om het gedrag te stoppen — ook als de antwoorden kloppen. Wat deze sancties precies inhouden is niet bekendgemaakt.

Stack Overflow gaat op de korte termijn onderzoeken welke policies nodig zijn voor het gebruik van ChatGPT en gelijkwaardige tools. Deze policies zullen samen met de beheerders en gebruikers van het platform worden ontwikkeld.