1 min

AWS Migration Service heeft drie grote upgrades gekregen. Dit moet het proces van het migreren van applicaties naar de public cloudomgeving versimpelen en versnellen.

De updates introduceren de nieuwe Global View-feature. Hiermee kunnen beheerders hun migratieprojecten voor meerdere accounts beheren. De feature gebruikt de tool AWS Organizations voor het aanmaken van beheeraccounts die op hun beurt weer toegang geven tot servers van meerdere accounts en accounts van leden die alleen toegang hebben tot hun eigen bronservers.

Beheerders kunnen op deze manier verschillende taken rondom migraties uitvoeren, zoals het lanceren van testen en ‘cutover instances’ voor meerdere accounts en de voortgang van de migraties op deze meerdere accounts in de gaten houden.

Importeren en exporteren CSV-bestanden

De tweede belangrijke update betreft functionaliteit voor het importeren en exporteren van lokale disks. Inventarislijsten van bronserves kunnen vanuit een CSV-bestand op de lokale schijf worden gezet. Omgekeerd kunnen de lijsten naar een CSV-bestand worden geëxporteerd.

Post-launch actions

Verder zijn nu aan AWS Migration Service vier nieuwe post-launch-acties toegevoegd. Deze acties zijn Configure Time Sync voor het opzetten van de tijd voor een Linux-instance, Validate disk space voor het weten hoeveel schijfruimte op de doelserver beschikbaar is en Verify HTTP(S) response. De laatste checkt de connectiviteit tegen een vooraf gedefinieerde lijst van URL’s. Tot slot maakt de Enable Amazon Inspector het mogelijk security scans uit te voeren op EC2-bronnen.

Lees meer: AWS introduceert AWS AppFabric voor meer inzicht in SaaS-landschap