1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het lijkt er op dat Facebook een eigen vestiging krijgt in Nederland. Dit meldt Emerce op basis van anonieme bronnen. Het kantoor moet geplaatst worden in onze eigen hoofdstad Amsterdam. Wanneer het kantoor geopend wordt, is nog niet bekend.

Volgens Emerce gaat het om een verkoopkantoor in Amsterdam. De voorbereidingen worden vanuit Londen aangestuurd. Maar verdere details zijn niet bekend. De bevestiging is te vinden in de vacaturerubriek waarin het sociaal netwerk op zoek is naar een Hoofd Verkoop. Het Hoofd Verkoop moet onder andere ervaring hebben in het afsluiten van 7-cijferige contracten.

De plannen van Facebook om een kantoor te openen in de Benelux zouden samenhangen met de sterke groei van het aantal leden van de profielensite in Nederland. Negen maanden geleden hadden 1,9 miljoen Nederlanders een account, inmiddels is het aantal gestegen tot 3,4 miljoen.

Nederland is niet een van de eerste Europese landen met een Facebook kantoor, het sociaal netwerk heeft in Europa al een aantal verkoopkantoren, waaronder in Engeland, Frankrijk, Spanje, Zweden, Italië, Duitsland en Ierland.