1 min

Nadat Apple met de iPhone 7 als eerste grote smartphonefabrikant besloot de koptelefooningang weg te laten, lijkt Samsung nu te volgen. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou ook besloten hebben de koptelefooningang weg te laten in de Galaxy S8. Motorola liet eerder ook al de poort vallen op sommige toestellen.

Dit meldt de website Sam Mobile op basis van anonieme bronnen. Koptelefoons moeten in de toekomst aangesloten worden op de USB Type C-ingang waarvan de smartphone voorzien wordt. Het is in de toekomst dan ook niet langer mogelijk om de Galaxy S8 op te laden en tegelijkertijd koptelefoons te gebruiken.

Door de koptelefooningang weg te laten, wordt het voor Samsung mogelijk om de Galaxy S8 dunner te maken. Tegelijk is het mogelijk om in de binnenkant van het toestel een grotere batterij te plaatsen. Het bedrijf zou er ook naar kijken om stereospeakers toe te voegen aan het toestel, waarvoor de extra ruimte broodnodig is.

De Galaxy S8 zou in februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd worden. Het toestel moet het tij weer keren voor de mobiele divisie van Samsung, die in zwaar weer verkeert na de problemen met de Galaxy Note 7. Naar verluidt wordt het toestel voorzien van een enkele camera, een optische vingerafdrukscanner, vier gebogen zijdes (in plaats van de gebruikelijke twee) en een gloednieuwe stemassistent, Viv.