Het lijkt erop dat eigenaren van nieuwe Tesla-auto’s volgende week een grote update voor hun auto mogen verwachten. De CEO van Tesla, Elon Musk, plaatste op Twitter dat het bedrijf zich opmaakt voor een update van de HW2-modellen, de nieuwste auto’s met extra techniek om de auto’s autonoom te laten rijden.

Musk plaatste op Twitter het volgende bericht: “Het ziet ernaar uit dat we eind volgende week waarschijnlijk klaar zijn om de meeste Autopilot-functionaliteit naar HW2 uit te rollen.” Daarmee refereert hij naar nieuwe modellen die sinds oktober gebouwd worden. De auto’s bevatten alle hardware nodig om auto’s volledig autonoom te laten rijden.

In oktober kondigde Tesla nog aan dat alle nieuw te bouwen auto’s per direct hardware voor zelfrijdende functionaliteiten zouden krijgen. Het gaat daarbij onder meer om camera’s die de auto’s 360 graden zicht geven en speciale sensoren die de beelden aanvullen met metadata.

De technologie zou echter niet meteen operationeel zijn en diende vooral om toekomstige autonome functies mogelijk te maken. Verwacht wordt dat de nieuwe update bepaalde veiligheidssystemen uitrolt. Het gaat daarbij om onder meer aangepaste cruise control en autonome remfunctionaliteiten.

De auto’s zullen voorlopig niet zelfstandig kunnen rijden. Het is de bedoeling om dat eind 2017 wel gerealiseerd te hebben.