1 min

Tags in dit artikel

,

Sony heeft berekeningen gemaakt over de verkoop van hun nieuwe PlayStation 3. Hij zal volgens Sony verkocht worden voor $399, echter bedragen de kosten om één PlayStation te maken $494. Het zal hier dus een heus verlies mee maken dat wordt geschat ronde de 1,18 miljard dollar.

De reden waarom Sony zijn PS3 aan zo een lage prijs moet verkopen is omdat concurrent Microsoft zijn Xbox 360 tegen een richtprijs van $299 zal verkopen. Wat nog veel goedkoper is dan de PS3. Sony zal dus winst moeten maken uit de verkoop van games voor de PS3.

Het verhaaltje over de PS3 is eigenlijk dezelfde als toen de PS2 uitkwam. De productiekosten lagen zo hoog terwijl de concurrent heel goedkope consoles kon aanbieden. Sony maakte hier pas na het tweede jaar winst door de verkoop van games en Sony denkt dit deze keer weer te doen. Er zijn ook geruchten dat de Xbox nog in prijs zou dalen, hierop zal Sony dan een antwoord moeten bieden en dat antwoord zou resulteren in nog meer verlies van ongeveer 730 miljoen dollar.