min

Tags in dit artikel

, ,

Software gigant Microsoft heeft gisteren voor de tweede maal een bedrijf gespecialiseerd in VoIP overgenomen.

Het gaat om een kleine Zwitserse firma genaamd Media-streams.com. Het bedrijfje telt 23 werknemers. Ondanks de relatief kleine schaal heeft Media-streams.com een aantal VoIP applicaties ontwikkeld. Microsoft wil deze technieken graag integreren in Office.

Microsoft heeft in augustus van dit jaar ook al het VoIP bedrijf Teleo overgenomen. Het verschil tussen Teleo en Media-streams.com ligt voornamelijk in de beoogde doelgroep: waar Teleo zich richt op de consumenten markt mikt Media-streams.com meer op de zakelijke markt.

Ed Wadbrook, hoofd van de VoIP strategieën voor de Real-Time Collaboration Group van Microsoft, ziet genoeg mogelijkheden met de nieuwe overname. Hij beschrijft een situatie waarin een call-center medewerker een e-mail over een problem kan openen in Outlook, om vervolgens met 1 druk op de knop en web-gesprek te openen met de betreffende klant. Met nog een druk op de knop kunnen dan nog andere mensen aan het gesprek toegevoegd worden, zodat het probleem zo snel mogelijk opgelost kan worden.

Behalve integratie in Office wil Microsoft ook VoIP technologie gaan gebruiken in Windows Live Messenger, de opvolger van MSN Messenger. Exacte details omtrent de implementatie wilde men nog niet vrijgeven.