Colt Technology Services gaat ondersteuning bieden voor Google Cloud Partner Interconnect. Deze oplossing maakt het voor organisaties mogelijk om vanaf elke gewenste locatie een verbinding te maken met het Google Cloud Platform. Bij het verbinden met de dichtstbijzijnde Google edge point of presence is er de keuze uit diverse interfacesnelheden, variërend van 50 Mbps tot 10 Gbps.

Partner Interconnect is een nieuwe dienst binnen het Google Cloud Interconnect-portfolio. Vorig jaar september introduceerde Google Dedicated Interconnect, een oplossing die snellere en goedkopere connectie dan VPN-verbindingen belooft. Inmiddels wordt de dienst met regelmaat ingezet voor het verbinden van datacenters op locatie met de cloud.

Met Partner Interconnect kunnen organisaties er voortaan voor kiezen om Colt in te schakelen voor het verbinden van de faciliteit met de dichtstbijzijnde Google edge point of presence. John Veizades, productmanager bij Google Cloud, legt uit dat Partner Interconnect gebruikers meer keuze biedt qua connectiviteit voor hun hybride omgevingen. Samen met Colt wil hij het makkelijk maken voor klanten om lokaal geplaatste infrastructuur uit te breiden met het Google Cloud Platform.

Dedicated Cloud Access

Colt voegt daaraan toe dat zijn Dedicated Cloud Access klanten veilige en betrouwbare private netwerkverbindingen met Google Cloud-diensten biedt. Deze oplossing moet bedrijven een betere cloud-netwerkervaring bieden in vergelijking met het publieke internet. Zo beschikken zij over een flexibele en on-demand cloud-omgeving die nodig is voor projecten van vandaag de dag.

Overigens heeft Colt meer cloud-partners die wat voor Dedicated Cloud Access betekenen. Daarbij kun je denken aan Amazon Web Services, Microsoft Azure en IBM Cloud. De huidige aankondiging heeft echter betrekking op het verbinden met Google Cloud Platform.