Netwerkspecialist Colt breidt zijn samenwerking met IBM verder uit en biedt voortaan ondersteuning voor IBM Cloud Direct Link. Daarmee kan een private netwerkverbinding worden opgezet tussen de IT-infrastructuur van de klant en de IBM Cloud.

De samenwerking tussen beide bedrijven biedt klanten een cloud-netwerkervaring met meer resilience, minimale latency en veilige toegang tot bedrijfskritische applicaties, meldt Colt in een persbericht.

Bedrijven zetten essentiële diensten voor onder meer artificiële intelligentie, data-analyse, blockchain en IoT steeds vaker in de cloud, om nieuwe inzichten te verkrijgen uit ongestructureerde data. Om dat op een veilige en betrouwbare manier te doen, kunnen klanten van Colt voortaan private netwerkverbindingen opzetten tussen hun datacenters of kantoorlocaties en IBM Cloud.

“Onze samenwerking biedt gebruikers van het IQ Network en Dedicated Cloud Access van Colt de mogelijkheid om private verbindingen met IBM Cloud op te zetten vanaf elke gewenste locatie,” zegt Peter Coppens, vice-president Product Portfolio bij Colt. “Dit draagt niet alleen bij aan lagere netwerkkosten en hogere overdrachtssnelheden, maar ook aan een consistentere gebruikservaring.

Het 100 Gbps IQ Network van Colt verbindt wereldwijd meer dan 850 datacenters en ruim 26.000 gebouwen, verspreid over meer dan 207 steden in bijna 30 landen.