1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Finse telefoonfabrikant Nokia en het Duitse Siemens hebben besloten om hun divisies die services en hardware leveren aan telecomproviders samen te voegen. De bedrijven denken hiermee tot 2010 ongeveer 1,5 miljard euro te kunnen besparen.

Zowel Siemens als Nokia hebben momenteel een eigen divisie die onder andere apparatuur leveren voor telecomproviders, zowel voor vaste als mobiele telefonie. Voor Nokia is dat momenteel de Networks Business Group en voor Siemens haar carrier-related operations for fixed and mobile networks. De samenvoeging van beide activiteiten zal in de toekomst door het leven gaan als Nokia Siemens Networks (NSM).

Beide bedrijven zullen de samenvoeging vandaag op een persconferentie toelichten. Daarin zal bekendgemaakt worden dat beide bedrijven streven naar een marktleiderspositie, zowel in bestaande als nieuwe markten. Zowel Nokia als Siemens kunnen momenteel bogen op een flink klantenbestand en uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Gezien over het kalenderjaar 2005 hebben de afdelingen van Siemens en Nokia een omzet van 15,8 miljard euro en bij de start van de samenwerking zullen er 60.000 mensen aan het werk zijn voor NSM, die diensten zullen gaan leveren op het gebied van IMS, 2G GSM/EDGE, 3G WCDMA/HSDPA, vaste breedbandverbindingen, IPTV, LTE, WiMAX en goedkope telefonie oplossingen voor opkomende markten.

Beide bedrijven verwachten de eerste resultaten van de samenvoeging eind 2007 terug te kunnen zien in de EPS (Earnings per Share).