2min

Tags in dit artikel

, , ,

Lenovo heeft twee nieuwe serverplatforms gelanceerd die speciaal voor edge- en data-intensieve workloads zijn ontworpen. Het gaat om de ThinkSystem SR635 en SR655. De platforms bieden de prestaties van een dual-socket-server met de kosten van een single-socket, aldus de leverancier van producten voor netwerkinfrastructuur.

De apparaten zijn ontworpen om klanten te helpen complexe en data-intensieve workloads aan te pakken, vertelt Chief Operation Officer en Senior Vice President of Business Units Doug Fisher. Daarbij kunnen ze “meer doen met minder en toch compromisloze end-to-end beveiliging bieden”.

De ThinkSystem SR635- en SR655-serverplatforms laten klanten meer workloads op minder servers uitvoeren. Daarnaast bieden ze tot 73 procent besparing op potentiële softwarelicenties, waardoor gebruikers nieuwe workloads efficiënter op kunnen pakken.

Daarnaast moeten de totale eigendomskosten verlaagd kunnen worden met maximaal 46 procent. De SR635 en SR655 bieden volgens Lenovo meer doorvoer, lagere latency, hogere kerndichtheid en “de grootste NVMe-opslagcapaciteit voor een single-socket-server”.

AMD

De nieuwe ThinkSystems bevatten een volgende generatie AMD EPYC 7002-serie processor, die specifiek ontworpen zijn om de veranderende, data-intensieve workloads van klanten aan te kunnen. Het gaat dan bijvoorbeeld om toepassingen als videobeveiliging, software-gedefinieerde storage en network intelligence.

De nieuwe EPYC-processors van AMD werden eerder deze week aangekondigd. De processors bevatten maximaal 64 Zen 2-cores die de totale cost of ownership met maximaal 50 procent moeten reduceren bij veel datacenter-workloads. Ook bieden de chipsets maximaal 23 procent meer kloksnelheid bij server-workloads.

De processor biedt volgens Lenovo ondersteuning voor het inschakelen van aanvullende hyperconverged-infrastructuuroplossingen. Daardoor kan het bedrijf zijn klanten voor eenvoudige implementatie, beheer en schaalbaarheid toepassingen gaan aanbieden als vSAN, andere gecertificeerde nodes.