1 min

De laatste tijd ontstaan er veel nieuwe producten van Google waarmee zij zich storten op digitale media. Zo digitaliseert Google bijvoorbeeld kranten, boeken en tijdschriften. Microsoft vindt dit geen goede manier omdat dit volgens het bedrijf slecht is voor de rechthebbenden.

Microsoft claimt dat Google eigen gewin probeert te behalen door wetten te omzeilen. Ook is Microsoft niet de enige die dit vindt, eerder dit jaar bepaalde het Belgisch gerechtshof namelijk al dat Google inbreuk maakte op auteursrechten.

Ook heeft Google er nog een extra last bij sinds het YouTube overgenomen heeft. Het bedrijf wordt namelijk hierover ook van alle kanten bekogeld omdat er veel video’s opstaan waar copyright op zit. Door deze bestanden allemaal openbaar te maken zou Google zelf veel geld verdienen en de rechthebbenden hier juist verlies door draaien, aldus Microsoft.

Google zelf zegt echter dat het aan alle internationale auteursrechten voldoet en dat het digitaliseren van de media ook extra inkomsten oplevert voor de rechthebbenden en zij hier dus helemaal geen nadeel van hebben.