2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Rechter Joseph Farnan heeft Intel één maand de tijd gegeven om het verloren bewijsmateriaal in de zaak met AMD boven water te krijgen. Intel liet de rechtbank afgelopen maandag weten, dat het mogelijk bewijsmateriaal kwijt is geraakt.

De antitrustzaak die AMD tegen Intel heeft aangespannen kreeg afgelopen maandag een verrassende wending, toen Intel liet weten dat het er niet in geslaagd was alle documenten veilig te stellen. Het bedrijf had na de aanklacht een systeem in werking gesteld dat moest voorkomen dat documenten, waaronder mogelijk bewijsmateriaal, verloren zouden gaan. Door een aantal factoren bleek dit toch niet gelukt te zijn.

Intel liet de rechtbank weten dat het er alles aan gaat doen om de fout recht te stellen en het verloren bewijsmateriaal terug gaat proberen te halen door andere documenten te combineren. De rechter vond dat het waarschijnlijk om een menselijke fout gaat en heeft Intel daarom een maand gegeven om de missende documenten terug te vinden. 10 april moet het bedrijf een rapport overleggen waarin staat welke documenten er wel en niet teruggevonden zijn. Als daaruit blijkt dat er mogelijk toch meer aan de hand is dan alleen een menselijke fout, zal de rechtbank kijken naar sancties tegen Intel.

AMD had overigens snel een reactie op de uitspraak klaar: "vandaag is Intel begonnen met het inventariseren van de massieve vernietiging van mogelijk bewijsmateriaal, die zelfs tot op het hoogste bestuurlijke niveau heeft plaatsgevonden. Het is terecht dat Intel nu volledige verantwoording moet afleggen, een effectieve oplossing moet bedenken en volledig verantwoordelijk wordt gehouden voor het verlies van bewijsmateriaal."