1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sun Microsystems heeft een overeenkomst gesloten met Google voor de gratis distributie van StarOffice. Deze office- softwaresuite van Sun ondersteunt Open Document Format (ODF) en wordt opgenomen in Google Pack.

Sun Microsystems heeft in het kader van de samenwerking zoekfunctionaliteit toegevoegd aan alle StarOffice-modules waarmee direct vanuit de softwaresuite gezocht kan worden op internet. Deze functie is alleen beschikbaar met Google Pack.

"Het gebruik van ODF in Google Pack biedt interoperabiliteit en keuzevrijheid voor degenen die op open standaarden gebaseerde office-software willen gebruiken", zegt Rich Green, executive vice-president Software bij Sun Microsystems. "Wekelijks komen er drie miljoen nieuwe gebruikers bij van software van Openoffice.org. Hiermee zien we een enorme toename van het gebruik en de kansen die er liggen op dit gebied. Sun is trots Google te verwelkomen in deze community en een nieuwe versie van StarOffice aan te kunnen bieden met geïntegreerde zoekfunctionaliteit van Google."