2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een man werd bijna gearresteerd toen hij probeerde een film te kijken op zijn iPhone terwijl hij in een vliegtuig van ATA Airlines zat dat op weg was naar Hawaï.

De man, Casey genaamd, vertelde dat hij de film "I know what you did last summer" probeerde te kijken op zijn iPhone toen hij werd aangesproken door een steward die hem vroeg de iPhone uit te schakelen.
Zoals de meeste multimedia-apparatuur heeft ook de iPhone een zogenaamde vliegtuigmodus, in deze modus worden alle radio signalen uitgeschakeld met de bedoeling dat het apparaat gebruikt kan worden in een vliegtuig. Casey vertelt dat hij de telefoon gebruikte in deze modus.

Casey schrijf een klein stuk hierover waarin hij vertelt dat een steward op hem af kwam gelopen en hem vertelde dat hij de iPhone uit moest zetten. Casey zei hier vervolgens op dat zijn telefoon in vliegtuigmodus stond en dat alle telefoon-, wifi- en bluetoothsignalen uitgeschakeld waren.
Vervolgens vertelt hij dat nog geen tien minuten daarna de man terug kwam en met zijn hand voor het gezicht van Casey zwaaide. Casey pauzeerde de film opnieuw en keek naar de man. De man vertelde wederom dat het niet toegestaan is om een mobiele telefoon te gebruiken tijdens de vlucht en dat hij de regels van de FAA overtrad.

Nadat Casey nog meer geprotesteerd had hiertegen schreeuwde de steward: "Je moet alles doen wat ik zeg. Ik zal ervoor zorgen dat je gearresteerd wordt."
Het is namelijk een overtreding wanneer een persoon de instructies van een steward negeert, hierdoor had de hoofd-steward de politie dus ingelicht. Op het moment dat Casey uit het vliegtuig stapte stond de politie hem al op te wachten. Na een lange discussie tussen de politie, de steward en Casey werd besloten dat hij alsnog mocht gaan.

Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben in hun beleid staan dat mobiele telefoons niet toegestaan zijn, of dat deze enkel toegestaan zijn in vliegtuigmodus boven de 10 000 voet. ATA heeft echter over allebei niets in haar beleid staan. Hierop heeft Casey dan ook een klacht ingediend bij het bedrijf.